Rónai Sándor úgy fogalmazott: „nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei”, nem hagyjuk, hogy egy „ismeretlen és kockázatos” vakcinával kísérletezzenek a magyar embereken.

Hirdetés

„Azon túl, hogy az orosz vakcina magyar tesztelése csak aláássa a vakcinákba vetett bizalmat”, az orosz vakcina miután Magyarországra került, eljuthat más európai országokba is, méghozzá mindenféle európai bevizsgálás és engedély nélkül – mondta.

Hozzátette: a DK szerint is fontos, hogy minél hamarabb legyen vakcina, de nem fontosabb annál, mint hogy ez az oltás működőképes és biztonságos legyen.

Rónai Sándor szerint Orbán Viktornak fontosabb, hogy diktátorok kegyeit keresse, mint a magyarok egészsége. Más magyarázatot ugyanis a politikus nem lát arra, hogy „csak mi, itthon, Magyarországon akarjuk tesztelni az ellenőrizetlen orosz vakcinát”.

Korábban írtuk


Hangsúlyozta: nem csak az a baj, hogy az orosz kísérletekben résztvevők közül többen is elkapták a koronavírust miután beoltatták magukat, hanem az is, hogy a klinikai vizsgálatok híján nem tudni, milyen mellékhatásai lehetnek a szernek.

Nem leszünk Putyin kísérleti egerei!

Nem leszünk Putyin kísérleti egerei! Az Európai Bizottsághoz fordulunk, hogy megakadályozzuk a kormány a kockázatos emberkísérletét az orosz vakcinával. Oszd meg Rónai Sándor online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Saturday, November 21, 2020