Indítványozzák az óbudai korrupciós botrány tegnap őrizetbe vett gyanúsítottjainak a letartóztatását – közölte a lap megkeresésére az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt eljáró Központi Nyomozó Főügyészség.

Hirdetés

Ahogy arról a Demokrata.hu is beszámolt, a főügyészség szerdán négy embert vett őrizetbe a III. Kerületi Önkormányzatot érintő korrupciós bűnügyben. A hatóság tájékoztatása szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A hatóság munkatársai a Magyar Hírlap értesülése szerint a DK-s vezetésű óbudai önkormányzatnál is házkutatást tartottak.

A lap úgy tudja, az eljárás összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel, ami pedig nem más, mint a III. kerületi korrupciós botrány, amiben a KNYF jó ideje nyomozást folytat.

Korábban írtuk

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.