A területfejlesztési miniszter a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület ülésén tartott előadásában elmondta, Magyarország egésze sikeres felzárkózási folyamatot hajt végre az Európai Uniós tagsága óta, viszont az ország leszakadó régiói a fejlődés korlátját jelentik.

Hirdetés

A politikus hozzátette, a különböző profilú régióknak a területi célokat azonosítva szeretnének saját fejlesztési hangsúlyokat adni, így névre szólóan segítve ezeket a térségeket.

Navracsics Tibor Székesfehérvárról szólva kiemelte, hogy itt van az ország egyik legerősebb helyi gazdasága, jelentős mértékben hozzájárulva a nemzeti össztermékhez, viszont a településre leselkedő legnagyobb veszély, hogy Budapest alvó városává válik.

A miniszter úgy vélte, az Ajka-Veszprém-Székesfehérvár térségi együttműködés, mely a Velencei-tó és a Balaton térségének együttműködését is jelentheti, megerősítheti Székesfehérvár önállóságát, hogy a város megőrizze népességmegtartó képességét és önálló arculatát.

A Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület tagja között vállalkozók, gazdasági és közigazgatási szakemberek, valamint orvosok, jogászok és művészek találhatók. Az egyesület általában kéthavonta tekinti át a város aktuális ügyeit, elnöke Cser-Palkovics András (Fidesz-KDNP) polgármester.

Korábban írtuk