Fotó: Magyar Nemzet
Hirdetés

„Beszédes, hogy akárcsak korábban Karácsony Gergely, most Márki-Zay Péter is titokban találkozott Bajnai Gordonnal”

– mondta Kiszelly Zoltán a Magyar Nemzetnek arról, hogy egy olvasói fotó alapján kiderült, a baloldal miniszterelnök-jelöltje, miután londoni magyaroknak tartott fórumot, a hivatalos programban nem említve tárgyalt a megszorításairól elhíresült, többek között a 13. havi nyugdíjat és a 13. havi fizetést megszüntető egykori miniszterelnökkel.

A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója hangsúlyozta: önmagában nem lenne különös, hogy egy politikus egy másik politikussal, üzletemberrel találkozik, ám Bajnai – George és Alexander Soros vagy Dobrev Klára mellett – tagja annak az Európai Külkapcsolatok Tanácsának, amely nemrég azt jósolta: Orbán Viktor, bár elveszíti a választást, mégsem mond le, ezért utcai zavargások törnek ki.

Kiszelly Zoltán hangsúlyozta, a baloldal esélyesnek tartott politikusai és nemzetközi spekulánsok, globalista körök között jó ideje Bajnai Gordon a kapcsolat. Ezek a körök korábban őt magát is miniszterelnöknek szánták, ám mivel 2014-ben csúfosan leszerepelt, azóta egyfajta közvetítőként próbál meg hatást gyakorolni a magyar belpolitikára.

Arról, hogy Bajnai Gordon és Márki-Zay mégis miről tárgyalhatott Londonban, Kiszelly Zoltán úgy fogalmazott: ezt hivatalos tájékoztatás híján nem lehet tudni pontosan, ugyanakkor nagyon fontos körülmény, hogy Bajnai vezeti azt a 20k22 nevű kezdeményezést is, amely a választás elcsalását jósolva, az ország mind a tízezer szavazókörében kettő-kettő, azaz összesen húszezer szavazatszámláló aktivistát akar kiállítani.

„A Bajnai Gordon által szervezett húszezer szavazatszámláló egy ellenzékváltó, új zöldmezős párt létrehozásának az alapja is lehet. Ennek célja pedig Márki-Zay Péter megerősítése lehet a hat párttal szemben”

– vélekedett a politológus, hangsúlyozva: egyetlen baloldali párt, így a DK, de az MSZP sem mondhatja magáról, hogy az ország valamennyi településén jelen van. Szerinte bár ez az „ellenzékváltó zöldmezős párt” most nem juthat be a parlamentbe, a globalista média támogatásával idővel megerősödhet. Így akár már a parlamentben ülő politikusokat – adott esetben Hadházy Ákost vagy Szél Bernadettet – is leigazolhat, és bár frakciót továbbra sem alakíthat, a 2024-es EP-választáson akár jól is szerepelhet.

A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója úgy összegzett: bár mostanában letagadja, Márki-Zay Péter már nyilvános hűségesküt tett a globalista köröknek a világpiaci energiaárak, a fizetős egészségügy, a privatizáció mellett, így számukra ő az alkalmas miniszterelnök-jelölt arra, hogy a 2010 előtti pénzszivattyút újra beindíthassák.

A teljes interjút a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk