A karácsonyi ünnepségen, melyen a református egyház esélyteremtő nyári Bárka táborainak résztvevői léptek fel, Balog Zoltán arra kérte a gyerekeket, gondolkodjanak el azon, mit tudnának a Kisjézusnak adni.

Hirdetés

A református püspök elmondta: gyerekként a templomi betlehemesben mindenképp Heródes király akart lenni, mert József szerepét jelentéktelennek tartotta, a háromkirályoknak pedig osztozniuk kell a királyságon, amit ő nem szeretett volna.

Korábban írtuk

Felidézte: a betlehemi történet eljátszása után minden szereplő odatette a jászolba az ajándékot, amit a Kisjézusnak készített, ő azonban királyi trónján ülve, koronával a fején „jeges rémülettel” döbbent rá, hogy otthon felejtette a gyufaszálakból készített kicsi bárkát, mert csak a saját királyságára gondolt. Szorult helyzetében, hirtelen ötlettől vezérelve lekapta fejéről a koronáját, és azt tette a jászolba.

„Akkor, tízévesen, elgondolkodtam, hogy talán nem volt véletlen mindez, talán az embernek néha le kell vennie a koronáját” – fogalmazott a református püspök.

Nem kell mindig a legerősebbnek, a legjobbnak, a legokosabbnak vagy éppen a leggonoszabbnak lenni.