Bár jelenleg nem tudható, hogy hatalomra kerülésük esetén milyen drogpolitikát folytatna az ellenzék, a korábbi nyilatkozatokból és ideológiai irányultságokból sejthető, hogy egyes pártok enyhítenének a jelenlegi szigoron, sőt. A téma kapcsán a Mandiner megkereste a baloldali pártokat. Csak az LMP válaszolt kérdésükre, ám már ebből is sok minden leszűrhető.

Hirdetés

Az LMP szerint ugyanis társadalmi vitát kellene nyitni a könnyűdrogok liberalizációjáról.

A párt emellett új drogstratégiát és cselekvési tervet dolgozna ki. Szerintük biztosan változtatni kell az a prevenció és a szenvedélybetegek szociális- és egészségügyi ellátásán. Mivel az addiktológiai hálózat lepusztult és elavult, érdemi segítséghez alig lehet hozzáférni. Teret kell engedni a civil kezdeményezéseknek is minél nagyobb mértékben ezen a területen – írták válaszukban.

Nem büntetnék a marihuána-fogyasztást

A többi párt nem reagált, de nemrég a 168 óra hasonló kérdéssel kereste meg az ellenzéket. A többség azzal hárította el a válaszadást, hogy ez majd csak a közös program kialakítása után válik aktuálissá, ugyanakkor a Momentum azt válaszolta, hogy időszerűnek tartaná a marihuána-fogyasztás dekriminalizációját, bár a liberalizációját nem.

A teljes cikk elolvasható a Mandineren, IDE kattintva!

Korábban írtuk