Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról beszélt, hogy a felmérések alapján az elmúlt években egyre többet költöttek a magyarok magánegészségügyi szolgáltatásokra, amelyeket a legtöbb esetben gyermeket nevelők vesznek igénybe.

Közölte: a kormánypártok nem beszélnek arról, hányan hagyták el az egészségügyi szakmát, miután az új szolgálati jogviszonyt bevezették vagy hányan nem hajlandók felvenni a védőoltást. Tűrhetetlen az egészségügy jelenlegi helyzete, a kormánynak mielőbb meg kellene tennie a szükséges intézkedéseket – jelentette ki.

Rétvári Bence: ha a baloldal kormányozna, vizitdíj lenne

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: ha a baloldal kormányozna, a magyaroknak vizitdíjat kellene fizetniük minden területen. Több évtizedes gyakorlat, hogy bizonyos területeken – például a fogászatban – az emberek magánszolgáltatásokat vesznek igénybe, de ha a baloldalon múlna, minden területen fizetni kellene – jelentette ki.

Elmondta: a jobboldali kormányzás idején nőtt az orvosok száma, a baloldali alatt viszont csökkent. A várólisták minden országban megnőttek a járvány miatt, és ha a járvány véget ér, akkor lehet ledolgozni a várólistákat – mutatott rá.

Korábban írtuk