Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

 „Reagálás az ÁEEK közleményére: Nicsak, ki beszél?” címmel adott ki közleményt az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó.

„Az OGYÉI mellett azt javaslom az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak (ÁEEK) is, hogy több gőzt a kerekekre, kevesebbet a sípra!”

– írja a mostanában vasúti témákban is sokszor a hangját hallató politikus.

„Éppen ezért, ha az ÁEEK-nak közlendője van a BAZ megyei kórház »maffiaszerű működésével« kapcsolatban, akkor először arról tájékoztassák a lakosságot, amire Kásler nem válaszolt: mi folyik a Borsod megyei kórházban, mi áll a dolgozók miniszterhez eljuttatott levelében, milyen rendőrségi és NAV nyomozások folynak az intézményben?” – heveskedik.

Ezt követően kérdések hosszú sorát intézi a két intézményhez. Például ilyet:

„Igaz-e például, hogy a kórházban spermát loptak a Kaáli Intézettől és azt a megyei kórház egyik alagsorában tiltott műtéttel, pénzért ültették be?”

A kérdéseket aztán az a diadalittas megállapítás követi, miszerint az ÁEEEK honlapján elírtak egy dátumot.

„De mit is várhatnak az állampolgárok az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól, amikor saját honlapjukat sem bírják rendben tartani: legutolsó hír 2020. december 30-ai (?!).”

„S végezetül egy utolsó kérdés: tényleg nincs más dolga az ÁEEK-nak? Ahelyett, hogy egy megválasztott országgyűlési képviselőt minősítenek, inkább dolgozzanak! Elég sok dolguk lenne, mert ami Magyarországon egészségügy címen zajlik az nem gyógyítás, hanem mészárlás” – sivalkodnak.