Fotó: MTI, Facebook, szerk.
Hirdetés

Így vált Trianon után 2004-es népszavazás a magyar nemzet újabb sötét éjszakájává – mondta. Kiemelte: Fidesz-KDNP 2010-ben újra egyesítette magyar nemzetet, lemosva ezzel azt a szégyenfoltot, hogy egy kormány nemet mondott saját nemzet tagjaira.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta: a kormány mindent megtesz azért, hogy gyógyítsa a balliberálisok által 15 éve okozott sebeket. Úgy vélte: „őrült önzés” jellemezte az akkori baloldali kormányt, ennek jutalma pedig az volt, hogy a plakátokon szereplő Bangóné Borbély Ildikó képviselői helyet kapott az MSZP-frakcióban és tovább hordozza a gyűlöletet a baloldallal együtt.

Kiemelte: az akkori kormány gyűlöletet szított magyar és magyar között, azt üzenve a szomszédos országok nacionalistái felé, hogy bármit megtehetnek a magyarokkal. Szerinte ennek következményei ma is tapasztalhatóak. Úgy vélte: a baloldali pártok nem tanultak a népszavazásból és továbbra is szembemennek a külhoni magyarok érdekeivel.