Az új több-biztosítós egészségügyi modellbe belépő biztosítótársaságok és a mögöttük álló pénzintézetek ellen is bojkottot hirdet a Civil Jogász Bizottság. Morvai Krisztina, a jogvédő szervezet társelnöke lépésüket azzal indokolta, meg kell akadályozni, hogy egy szűk, profithajhász elit értékrendjét kényszerítsék Magyarországra.

S mivel ebben a súlyos kérdésben is megtagadták a választás lehetőségét, ezért nagyon fontos, hogy az emberek visszavehessék az ellenőrzést. A jogvédő az Erzsébet hídi blokád kapcsán kifejtette: a szociális, kulturális, gazdasági jogoknak olyan durva megsértése folyik az országban, amelynek ennél sokkal nagyobb ellenállást kellene szülnie.

A rendőrség tavaly őszi brutalitását élesen kritizáló jogász úgy látja, a kormány és elsősorban a miniszterelnök megbánta az előző rendőrségi garnitúra elküldését, és ahelyett, hogy Gergényire „hajazó” utódokat választott volna, Bencze József és Tóth Gábor személyében világot látott, a szakmai rendőrség megteremtésén és európai normákban gondolkodó embereket neveztek ki. „Meggyőződésem, hogy a hibbant Néróként viselkedő Gyurcsány Ferencnek katasztrófa látni azt, hogy a rendőrség tavaly őszhöz képest visszafogottabban viselkedik” – fogalmazott Morvai.

(MNO)