Csütörtök reggelre egy kivételével az összes léc eltűnt a ferencvárosi padról, kiderült, hogy a nemrég eredeti állapotára visszafestett padot az Amnesty International aktivistái ismét szivárványszínűre festették.

Hirdetés

A pad kálváriája éppen egy hete kezdődött, ekkor festették először szivárványszínűre, de a Fradi egy szurkolói csoportja hamar átfestette zöld-fehérre.

„Ez a város nem az a város. Ferencváros. Lassan Baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná”

– kommentálták akciójukat a FradiMob Facebook-oldalán.

Az Amnesty International Magyarország nyomban feljelentést tett „bűncselekmény” miatt, majd újrafestette a padot. Az újrafestett pad láttán a szurkolói csoport reakciója sem maradt el. Mint írták:

„Ez már hadüzenet! A libsik újrafestik a szivárványos padjukat Ferencvárosban. Kemény csapat”

– fogalmaztak a Fradi-szurkolók, akik azt is megígérték, hogy az ügynek még lesz folytatása.

Így is lett: kedd reggelre a Tompa utca 17. szám alatt található pad ismét zöld-fehér színű lett, a pad előtti térkövekre pedig fekete festékkel azt írták,

„Stop LMBTQ”.

A padot végül szerda reggelre hagyományos barna színűre festették le, valamint a következő papírlapra írt szöveget ragasztották rá:

„Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk.”

A padfestés ügyén a 444.hu és Ferencváros baloldali polgármestere is egymásnak feszült, a portál egyik publicistája ugyanis úgy vélte, hogy ez a történet valójában nem az LMBTQ-emberekről szól. Inkább arról, hogy Baranyai Krisztina és az Amnesty ezáltal igazolja azt, hogy kiáll a melegekért.

Attól, hogy van egy szivárványosra festett pad egy fővárosi kerületben, nem lesz jobb 2023-ban melegnek lenni Magyarországon. Attól, hogy ekörül a pad körül ilyen indulatok válnak még láthatóbbá, egy kicsit rosszabb lesz melegnek lenni 2023-ban Magyarországon – fogalmazott a publicista. Baranyi nyilvános Facebook-posztban reagált az írásra, amelyben azt bizonygatta, hogy akárcsak a Pride, a pad is mérföldkő az LMBTQ-személyek életében.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk