„Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy a kampány fővédnöke, Novák Katalin köztársasági elnök ma ide látogat hozzánk. Délben érkezik és felajánlotta, hogy bekapcsolódik a telefonközpont munkájába, így aki abban az időben telefonál és tesz valamiféle felajánlást, személyesen beszélhet majd az elnökkel” – tette hozzá Siklósi Beatrix.

Hirdetés

A közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági kampánya idén a Semmelweis Egyetem Alapítványán keresztül a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekeket segítő Semmelweis Fejlődéstámogató Központ komplex fejlesztésére gyűjti az adományokat.

Siklósi Beatrix hozzáfűzte: Olaszországból Marco Rossit, a labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát is kapcsolják majd a nap folyamán, aki – miután ellátogatott a Semmelweis Egyetemre -, ragaszkodott hozzá, hogy részt vegyen a kampány hajrájában is. Ezen kívül az ország különböző részeiből érkező vendégek, művészek, színészek, sportolók vesznek részt az egésznapos műsorfolyamban.

Siklósi Beatrix azt is elmondta, hogy vasárnap reggeltől egészen késő estig követhetik végig a nézők a gyűjtés folyamtát a Duna, a Duna Word, az M1 és az M5 csatornákon, de a Kossuth rádió is bekapcsolódik majd a közvetítésekbe.

Korábban írtuk

Kiemelte: mivel nagyon sok olyan tárgy érkezett, amelyekre licitálni lehet, ezért – az MTVA történetében először – 14-től 21 óráig a hirado.hu Facebook-oldalán követhetik majd nyomon az érdeklődők a licites tárgyak árainak alakulását.

Hozzátette: ezen kívül meg lehet már vásárolni a fix áras termékeket is, amelyeket a https://mediaklikk.hu/jonaklennijo/ oldalon lehet megnézni, valamint a 13600-as szám után a 04-es kód tárcsázásával 500 forinttal is lehet támogatni vasárnap egész nap a Semmelweis Egyetem Alapítványát.

Siklósi Beatrix elmondta, hogy eddig nagyon sikeresnek mondható a kampány, az előjelek arra utalnak, hogy kellő összeg fog majd összegyűlni. „Amiről szóltunk ez alatt a néhány hét alatt, nagyon sok ember szívéhez eljutott és sokan támogattak minket, ismét egy nagy közösséggé tudott válni ez a mozgalom” – fűzte hozzá.

A túl korán vagy a rendellenességgel született gyerekek különösen gondos odafigyelést, komplex támogatást igényelnek, ellátásukban országos szinten a Semmelweis Egyetem szerepe alapvető. A Semmelweis Fejlődéstámogató Központ megújításának célja, hogy megháromszorozódjon az ellátott gyerekek száma, és a jelenlegi 650-700 helyett mintegy 2 ezer főre tudjanak ellátást biztosítani évente, valamint a jelenlegi 3-5 éves korhatárt kibővítve a jövőben 8 éves korukig szeretnék nyomon követni az egyetem klinikáin kezelt koraszülötteket és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élőket.