„Ismét ki kell vonulnunk az utcára, épp március idusán. Igen, épp a nemzeti ünnepen, a magyar szabadság és szuverenitás ünnepén, mert van fenyegetés, és van mit megvédenünk. Ha sokan leszünk, ha együtt leszünk, és hitet teszünk Magyarország, a magyar demokrácia, a függetlenség és a józan ész mellett, ha vonulásunkat a szeretet és az összefogás teszi széppé és erőssé, akkor legyőzhetetlenek leszünk.” (Részlet Bencsik András vezércikkéből)

A bérek továbbra is emelkedni fognak

Mivel most biztonságosabbnak érezzük a munkánkat, magasabb bérekért is tudunk dolgozni, a családokban több gyermek születik, mint 2010-ben. Kormányváltás esetén ez megváltozhat – mondta a Demokratának Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke, a Nemzetgazdasági Minisztérium tanácsadója.

Fölszálltak a bérek

Két és fél évtizedes helyben topogás, illetve lassú felzárkózás után tavalyelőtt és tavaly nagyot ugrott a magyarországi bérszínvonal.

Aggódom Franciaországért

Párizs képe is megváltozott az elmúlt évtizedekben. Dourdanból, ahol éltünk, elővárosi vasúttal lehetett bejutni az ötven kilométerre fekvő fővárosba. A Párizs környéki falvak helyére épített emeletes házakban azonban már nem franciák élnek, és ez egyre látványosabb problémákat okozott – mondta a Demokratának gróf Nádasdy Borbála, akivel Franciaország változásáról, a valódi menekültekről és a hazai közélet stílusáról is beszélgettünk.

A nyugalomnak vége

Angela Merkel nemrég elismerte a no-go zónák és a párhuzamos társadalmak létezését, ám Németországban a politikai korrektség hajszolása továbbra is meggátolja, hogy az emberek őszintén elmondhassák véleményüket a migránsok betelepítéséről. Pedig lenne miről beszélni, a gyilkosságok száma száz százalékkal, a nemi erőszakok száma százharminc százalékkal nőtt az elmúlt években – mondta a Demokratának Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

Az aranykor krónikája, 6. és 7. rész:

Lendületben a világ magyarsága

A 2010-es kormányváltás a nemzetpolitikában is fordulatot hozott. Az elszakított országrészek magyarjai végre visszakaphatták magyar állampolgárságukat és vele szavazati jogukat, gazdaságfejlesztési és oktatás-támogatási programok sorozata indult közösségeik megerősítésére, és az anyaország a Kárpát-medencén kívül élő diaszpóra magyarsággal is szorosabbra fonta kapcsolatait.

Sport: stratégiai ágazat

Magyarországon 2011-ben stratégiai ágazattá vált a sport, ami számos pozitív változást eredményezett. A korábbi kedvezőtlen folyamatok pozitív irányba fordultak. Mára rendeződött az egyesületek működésének háttere, számos új létesítmény jött létre vagy újult meg országszerte, a sportolók és az edzők is nagyobb szakmai támogatást és anyagi megbecsülést kapnak, és egyre többen választják kikapcsolódásként a sportot.

A Demokrata legfrissebb száma március 14-től kapható az újságárusoknál.