Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első!Benkő Tibor honvédelmi miniszter tájékoztatója minden idők legnagyobb magyar haderőfejlesztési programjáról.

Posted by Magyarország Kormánya on Wednesday, August 11, 2021
Hirdetés

Új alapokra helyeztük a honvédelem ügyét, melynek eredményeként a nemzeti haderő újjáépült. Szükség volt rá, mert az elmúlt évtizedekben vagy a politikai akarat, vagy a gazdasági stabilitás, vagy mindkettő hiánya miatt a Magyar Honvédség tudatos leépítésének voltunk tanúi. Ez a jelenlegi biztonsági környezetben, úgymint a kiberfenyegetettség, a terrorizmus veszélye, és a nagyarányú migráció korában megengedhetetlen – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor arról beszélt: a nemzeti kormány számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első, ezért Magyarország védelmi képességét tudatosan erősítik, hiszen megbízható védelem nélkül nincs se biztonság, se gazdasági fejlődés. „Az ehhez szükséges forrásokat a kormány biztosítja, így minden idők legnagyobb haderőfejlesztési programját hajtjuk végre” – jelentette ki.

A miniszter hozzátette: kiemelten kezelik a hazafias honvédelmi nevelést, valamint a katonai pályára irányítást, és megteremtik a nyugállományú katonákról való méltó gondoskodás feltételeit.

Korábban írtuk