Hirdetés

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos részleges karantén nemcsak fizikálisan, hanem lelkileg is megterhelő volt, nem csoda, hogy a hosszas bezártság után mindenki vágyik egy kis testi-lelki töltekezésre. Vannak, akik már tervezgetik a nyaralást, ám bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogyan mozduljanak ki otthonról több napra úgy, hogy ne kockáztassák az egészségüket. Erre nyújt megoldást a folyók szabdalta Szigetköz szívében fekvő, egykor halászfaluként számontartott csendes kis település, Lipót négycsillagos, barátságos, családias szállodája, amely a pünkösdi hosszú hétvégén újra megnyitja kapuit.

Az Orchidea Hotel a nyári időszakban már csak azért is jó választás, mert mindösszesen 30 szobája van, így telt ház esetén is maximum 70 vendég osztozik a közös helyiségeken. Az all inclusive szolgáltatást nyújtó szálloda tágas, terasszal is ellátott éttermében és bárjában lehetőség nyílik rá, hogy a reggelit, ebédet és vacsorát, a délutáni kávét, a helyben készített péksüteményeket, illetve az italokat kényelmesen, biztonságosan, egymástól kellő távolságban fogyaszthassuk el – utóbbit korlátlan mennyiségben. A külső medencét már üzembe helyezték, így a pihenni vágyók a mélyből feltörő, különleges ásványi anyagokban gazdag termálvízben ázva lazíthatnak. Ezt a szolgáltatást kizárólag a szálló vendégei vehetik igénybe, így itt sem kell tumultustól tartani.

A kényeztető fürdőzés mellett a környék természeti látnivalói is bőséges programot kínálnak: a félórás sétára található Duna-part; a Fertő–Hanság Nemzeti Parkhoz tartozó Holt-Duna, ami számos védett madárfaj tanyája; a 70 hektáros, tündérrózsás morotvató, amelynek partján kiépített tanösvény található; a hangulatos, Darnózselire vezető árnyas vadgesztenyesor; a barokk templom és a hédervári kastély mind-mind értékes kikapcsolódást nyújt. A vadregényes Szigetköz felfedezésére lehetőség nyílik motorcsónak-, kenu- és biciklitúra során, utóbbihoz korlátozott mennyiségben ingyenes kerékpárhasználatot is biztosít a hotel. A 2009-ben Virágos Magyarországért versenyt nyert településen készülnek a Lipóti Pékség finomságai, a gyár látogatóközpontja pedig szintén különleges élményt tartogat; a létesítmény június közepétől látogatható.

Korábban írtuk

– Betartjuk a szakmai szervezetek egészségügyi előírásait, ajánlásait, ezért a már megszokott, magas színvonalú tisztaságra, fertőtlenítésre most még nagyobb gondossággal figyelünk, szobáinkat és a közös tereket speciális fertőtlenítőszerrel, nagy körültekintéssel takarítjuk. Éttermünkben minden szobának saját asztala van, az előleget pedig rugalmasan kezeljük, így mindenki megtervezheti a nyári programját, nem kell tartani a lemondás esetleges pluszköltségétől – mondja Bencze Enikő szállodavezető. Aki szeretne jobban elszigetelődni, annak lehetősége van megszállni a szállodától 300 méterre található Orchidea Family Apartmanházak és Panzióban. Az új építésű, tágas, 4-6 személyes, igényes faházakat, illetve a panzió szobáit önellátással is igénybe lehet venni. A házakban kényelmes, kétágyas szobák, mindennel felszerelt konyha, étkező, terasz, komfortos fürdőszobák találhatók, és tartozik hozzájuk füves terület a kerti főzéshez, sütögetéshez is. A szuperior faházat jakuzzival és szaunával is felszerelték, ám az apartmanok és panziószobák lakói a szálloda wellnessét is használhatják.

– Nagyon várjuk már, hogy ismét megteljen a szálloda, örömteli pillanatokat szerezzünk vendégeinknek. Addig is felújítunk, frissítünk, rendezkedünk, teszünk-veszünk, új ételeket tesztelünk, hogy a hosszú bezártság következmé­nyeire gyógyír legyen a lipóti nyaralás.

A szálloda ajánlatairól, csomagárairól a www.orchideahotel.hu internetes oldalon vagy a +36 30 486 9537 telefonszámon tájékozódhatnak az érdeklődők. A weblapon lehetőség van online foglalásra és egyedi árajánlat bekérésére is.