– Azt várjuk, hogy a városvezetés kiáll, és elnézést kér a bajba került vállalkozásoktól, erkölcsi-etikai alapon. Annak ellenére, hogy jogilag szabályosan járt el a fővárosi önkormányzat az iparűzésiadó-előlegek behajtásával, az inkasszóval, azt várjuk, hogy tisztázzák: az ősszel miért nem jutottak segítséghez az érintett vállalkozások, és miért nem kaptak választ a helyi adóhatóságtól?

Hirdetés

Elvárjuk, hogy haladéktalanul visszautalják a céges számlákról elvont pénzeket, főleg, hogy azokat a munkahelyek megmentésére szánt állami bértámogatásokból vették el

– jelentette ki szerdán a Magyar Nemzetnek a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a hét elején jelzett budapesti krízishelyzetről.

Kovács László kifejtette: szó sincs politikai hangulatkeltésről, sokkal inkább morális alapon kezelik az adóelőlegek váratlan behajtásáról szóló intézkedést, ami a mostani kiélezett gazdasági helyzetben elítélhető lépés volt a fővárostól.

– A bürokrácia tette a dolgát, ami látszik, hogy túlbonyolított, eleve egyszerűsíteni kell. Amiatt azonban, hogy a rendszer mennyire érzékeny a külvilágban zajló folyamatokra, és az miként igazodik az adófizetők körülményeihez, a politikusokat lehet felelősségre vonni – vélekedett az ipartestület vezetője.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Korábban írtuk