Hirdetés

A külpolitika és a háború nem játék, hiszen emberi életekről van szó. Azt a kérdést kell feltenni ebben a helyzetben, hogy ez a mi háborúnk-e és ebben részt kell-e venni – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Szerinte miközben a kormány az ország érdekeinek képviseletét tartja szem előtt, a komplett ellenzék „szereptévesztésben van”, és alapvetően érzelmi-ideológiai alapon közelíti meg a kérdést.

Az elemző rámutatott: háborús helyzetben egy olyan döntés, ami lehetővé teszi a fegyverszállítást Ukrajnába vagy katonákat küldene a harctérre, hétköznapi emberek milliót vonná be a háborúba. Ezért mondja a kormány, hogy Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborúból – fűzte hozzá.

Kijelentette: a politika olyan szakma, amit profiknak kell művelni, különben felelőtlen, ad hoc jellegű kijelentések és intézkedések születnek. Szerinte az ellenzék álláspontja abból is fakad, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje híján van a politikai tapasztalatnak és annak a tulajdonságnak, hogy megértse az embereket, és alapvető tényekkel sincs tisztában.

Korábban írtuk

A műsorvezető felidézte, hogy Márky Zay Péter egy fórumon helyeselte Orbán Viktor intézkedéseit és úgy nyilatkozott, hogy mindent úgy tenne, mint a miniszterelnök. Boros Bánk Levente úgy reagált: Márki-Zay kijelentése azt a kérdést veti fel a választó számára, hogy ha ugyanazt csinálná mint Orbán Viktor, akkor minek válasszon mást.