Állatszerető nemzet a magyar, hiszen minden második háztartásban jelen van valamilyen társállat, de a róluk való felelős gondoskodás terén azért van elmaradásunk Nyugat-Európához képest. A kormánynak kiemelt célja a felelős állattartásra való figyelemfelhívás, ezért is készül egy átfogó kormányzati stratégia az állatvédelmi tennivalókról – mondta el a Magyar Hírlapnak adott interjújában Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki korábban miniszteri biztosként, május óta pedig már kormánybiztosként felel az állatvédelemért.

Hirdetés

Ovádi Péter elmondta, az igazságügyi tárcánál folyamatosan zajlik az állatvédelmi jogszabályok felülvizsgálata, s e téren különösen nagy eredménynek és előrelépésnek tartja az idén januártól életbe lépett Btk. szigorítást.

„A törvény módosítása pártpolitikán felül álló, történelmi pillanat volt. Talán az első és egyetlen olyan ügy volt az elmúlt évtizedekben, amiben jobb és baloldal egyaránt egyetértett, amit mindenki támogatott” – fűzte hozzá.

„Ha társállatot szeretnénk, lehetőleg menhelyről fogadjunk örökbe, amivel két életet mentünk meg” – tanácsolta a politikus.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Hírlap honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk