Fotó: facebook.com/Hollik István
Hirdetés

– Felmerült egy új körülmény a nemzeti konzultáció elindítása óta, mégpedig a brüsszeli kötelezettségszegési eljárás, amely a nemzetközi nyomásgyakorlást egy újabb szintre emelte. Így – 2016-hoz, a kötelező migránskvóta kérdéséhez hasonlóan – a kormánynak is szüksége volt a legerősebb eszközre, a népszavazásra – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Fidesz kommunikációs igazgatója arra a kérdésre, miért jelentette be a népszavazást a kormány a gyermekvédelmi törvényről. Hollik István elmondta: ahhoz, hogy Brüsszel nyomásgyakorlását, zsarolását visszaverje Magyarország, a népakarat erős kinyilvánítását kell közvetítenünk az Európai Uniónak.

– A brüsszeli bürokratáknak furcsa elképzelésük van a demokráciáról, de a népszavazás intézményét, több millió magyar ember véleményét ők sem szokták figyelmen kívül hagyni – érvelt a kormánypárti képviselő. Arról is beszélt, hogy a népszavazási kezdeményezés kapcsán ismertetett öt kérdés egy adott problémakört jár körbe, és alapvetően ezt támadta meg Brüsszel. – Az Európai Unió azért indította el a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, hogy ezt a törvényt visszavonjuk.

Az eljárást firtató dokumentum jogi nonszenszeket, abszurditásokat is tartalmaz, hiszen a köznevelés, az oktatáspolitika nemzeti hatáskörbe tartozik, így abba az uniós bürokratáknak semmi beleszólásuk nincs – jelezte Hollik István. Hozzátette: ráadásul az unió alapjogi chartája rögzíti a szülők kizárólagos jogát arra, hogy megválasszák gyermekük nevelési módját, a magyar törvény pedig nem tesz mást, mint ezt elfogadja és rögzíti.

– Kilóg a lóláb, hiszen jogi köntösbe bújtatnak egy ideológiai-politikai nyomásgyakorlást, de ettől függetlenül a brüsszeli támadásnak a célpontja ez a törvény, és ennek a törvénynek a részleteire kérdez rá a kormány – hívta fel a figyelmet az igazgató, nyomatékosítva: „Ameddig a Fidesz–KDNP-kormány irányíthatja az országot, addig egy dologra számítaniuk kell a brüsszeli bürokratáknak. Mi a magyar nemzeti érdeket fogjuk képviselni, ettől sem zsarolással, sem fenyegetéssel, sem pénzügyi eszközök jogtalan ki nem fizetésével nem tudnak térdre kényszeríteni bennünket, és nem érik el, amit szeretnének – tette hozzá Hollik István.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.