Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)
Hirdetés

Az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában hangsúlyozta: „politikailag logikus, csak elég aljas húzás” a szerinte teljesen megalapozatlan brüsszeli támadás.

Kifejtette, a brüsszeli bürokráciának ugyan van víziója arról, hogyan építené fel Európát, hogyan tervezné meg Európa jövőjét, de ez az elképzelés homlokegyenest eltér attól, amit a magyar emberek szeretnének.

Hozzátette: az ellenzéki pártok politikai öngyilkosságot követtek volna el, ha nem támogatják a babaváró támogatást, és utalt arra, hogy a jelen lévő képviselők közel 90 százaléka szavazta meg az indítványt.

Farkas Örs kiemelte: semmi újdonság nincs az olyan hitelkonstrukcióban, amellyel egy kormány célhoz kötött támogatást nyújt, az pedig, hogy a konstrukció mellé állnak a bankok, azt mutatja, hogy látnak benne fantáziát. Aláhúzta, nehéz Magyarországon jobb kezest találni a kormánynál.

Farkas Örs megemlítette: a babaváró támogatás esetében semmilyen versenykorlátozásról nincsen szó, a hasonló rendszerben működő családi otthonteremtési kedvezmény (csok) esetében Brüsszel nem emelt kifogást.