A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel kivizsgálását kezdeményezi az Európai Parlamentnél a Momentum – derül ki Donáth Anna hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzéséből. A politikus szerint a kormánynak nincs válasza az elhangzottakra, „a jelenlegi igazságügyi miniszter hallgat, az ügyészség terel”. Donáth Anna úgy látja: Varga Judit állításai nagyon súlyos bűncselekményekről szólnak, ezért egy ilyen helyzetre csak egy független vizsgálat lehet a megnyugtató válasz. 

Hirdetés

Ezért kezdeményezem az Európai Parlamentnél, hogy vizsgálják ki a Magyar Péter által kiszivárogtatott hangfelvételben elhangzottakat, különös tekintettel a magyar igazságszolgáltatás függetlenségére” – olvasható a bejegyzésben. Donáth szerint az uniós szinten elindult jogállami eljárások ilyen körülmények között nem tudnak megnyugtató módon lezárulni, és ez nem csak a Magyarországnak járó uniós forrásokat veszélyezteti, hanem az ország EU-tagságát is megkérdőjelezheti.

„Nem pusztán erkölcsi összeomlást látunk, hanem gazdasági összeomlás is fenyeget” – zárja bejegyzését a Momentum politikusa.

Korábban írtuk