Budai Gyula szerint Czeglédy Csaba egyrészt arra játszik, hogy 2022-ig ne szülessen jogerős ítélet az ügyében, az ellenzéki vezetők pedig azt ígérhették neki, hogy ha 2022-ben megnyerik a választást, egy esetleges amnesztia révén mentesülhet „a büntetéshez fűzött hátrányok alól” – fogalmazott.

Hirdetés

A képviselő ugyanakkor teljesen egyértelműnek nevezte, hogy „Czeglédy Csaba kezét a baloldal elengedte”. Ennek legékesebb példája, hogy Szombathelyen a Demokratikus Koalíción (DK) kívül senki nem támogatja az előválasztáson. Ungár Pétert az LMP, az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik is támogatja, ami szintén azt jelenti, hogy „Czeglédy Csaba személye kezd kellemetlenné válni a baloldalon” – tette hozzá.

Budai Gyula kiemelte: Czeglédy Csabát érintően nemcsak a Kecskeméti Törvényszék előtt folyik büntetőeljárás, hiszen zajlik az „Ördög ügyvédjével” kapcsolatos eljárás, amelyben szintén gyanúsított. Hozzáfűzte, ő maga két büntetőfeljelentést is tett a Czeglédy Csaba által Gyurcsány Ferenc feleségével, Dobrev Klárával kötött kölcsönszerződések miatt. Mindezek „azt bizonyítják, hogy Czeglédy Csaba nem a legtisztességesebb úton jár el, és ezért már kellemetlen a baloldali ellenzéknek”.

A kormánypárti képviselő viccesnek és nevetségesnek nevezte, hogy „egy büntetett előéletű Czeglédy Csaba, aki ellen számos büntetőeljárás folyik és egy Biró László, aki ellen szintén folyik eljárás, megmérettetheti magát az előválasztásokon”.

Korábban írtuk


Budai Gyula közölte: továbbra is kitart álláspontja mellett, miszerint a DK elnökét, „Gyurcsány Ferencet még nem látta a parlamentben józan állapotban bemenni”. Több alkalommal megnyilvánult napirend előtt, és ilyenkor egyértelműen látszott rajta, hogy alkoholt fogyasztott – tette hozzá.

Megfogalmazása szerint az ellenzéki párt elnöke rendszerint „össze-vissza beszél, zavarodott és ki van pirosodva”, legutóbb például négy alkalommal esett le róla a mikrofon egy hozzászólása alkalmával; a baloldali rossznyelvek szerint „a DK frakcióirodáján szokták elkezdeni a bemelegítést”, majd Gyurcsány Ferenc úgy érkezik a parlamenti ülésre.

Budai Gyula azt mondta, várja, hogy beperelje a DK-s politikus, mert Gyurcsány Ferenc korábban azt nyilatkozta, hogy „a gatyátokat is leperelem rólatok, aki ilyet mer mondani”. A kormánypárti politikus „áll ennek elébe”.