Karácsony Gergely ismét teljesen hülyének néz mindenkit! – írja a budapesti Fidesz facebook oldalán. Mint írják, posztjában hatalmas sikerként ír arról, hogy megérkeztek az árajánlatok a Lánchíd felújítására, amely szerinte sokkal olcsóbb lesz. De nemhogy olcsóbb, hanem 5 milliárddal drágább lesz a Lánchíd felújítása Karácsonyék tehetetlensége és időhúzása miatt.

Hirdetés

Mint ismeretes, még a Tarlós István idejében kiírt közbeszerzésre beérkezett ajánlatokat Karácsony túl drágának tartotta, ezért idén januárban érvénytelenítették a kiírást. Ezután több mint fél év semmittevés után (Dorosz Dávid, azóta megbukott főpolgármester-helyettestől végül a busz-szakértő Tüttő Kata kapta meg a feladatot) második próbálkozásra sikerült kiírni az új közbeszerzést. (Az elsőt törvényi nem megfelelőség miatt a hatóság visszadobta.)

A beérkezett legjobb árajánlat a Lánchíd felújítására 26,7 milliárd forint. Ez valóban kevesebb mint az érvénytelenített 35,2 milliárd Ft-os korábbi ajánlat, csakhogy az új kiírásban kizárólag a híd felújítása szerepel, nem tartalmazza a már korábban elvetett Váralagút felújítását és nem tartalmazza a 2-es villamos Pesti hídfői alagútjának felújítási költségét. Tehát, az érvénytelenített közbeszerzésben kizárólag a Lánchíd felújításának költsége 21,8 milliárd lett volna, így jelenleg az a helyzet, hogyha a megfelelő tételeket hasonlítjuk össze, akkor a késlekedés 5 milliárd forint többletköltséget okoz a budapestieknek és a magyar adófizetőknek!

Vajon mit gondolt Karácsony, nem fog lebukni az újabb hazugságával? Meddig siránkozik még, hogy nincs pénz, mikor épp ötmilliárdot veszítenek el a fővárosi adófizetők a vezetőjük alkalmatlansága miatt? – teszik fel a kérdést.

Korábban írtuk