Kedden a közműtársaság azt közölte: szerény nyereséggel zárták a 2021-es évet, majd Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Facebook-oldalán ugyancsak azt írta, nyereséges volt a Budapesti Közművek első éve.

Hirdetés

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja azt írta, úgy sejtik,

Karácsony Gergely kommunikációs csapata vért izzadt, mire kihozták a közműholding éves beszámolójából, hogy az igazából egy sikertörténet.

Idén még nagyobb veszteséggel terveznek: már most a tavalyi duplája, 4,46 milliárd forint hiányzik – tették hozzá, megjegyezve: Karácsony és csapatának szakmaiságát ismerve ez csak rosszabb lesz.

A budapesti Fidesz-KDNP szerint a főpolgármester Facebook-posztja csak porhintés.

Szerintük a főpolgármester hiába bizonygatja, hogy most a korábbinál többen dolgoznak Budapest tisztaságán, az emberek azt látják, körülveszi őket a kosz és a szemét. Továbbá – mint írták – azt is hiába számolta ki Karácsony Gergely, hogy mennyivel kevesebb a vezető, felügyelőbizottsági és igazgatósági tag a cégnél, mint korábban, ha ezek a vezetők sokkal több prémiumot kapnak, mint elődeik. Ráadásul – mint megjegyezték – szakmailag is kifogásolható munkát végeznek, mivel számos politikai kinevezett, levitézlett baloldali pártkatona van közöttük.

A fővárosi Fidesz-KDNP úgy értékelt, Karácsony Gergely ismét egy dolgot nem vett számításba: a valóságot.

Hiába bűvészkedik a számokkal a stábja, a budapestiek a mindennapjaikban fogják majd megérezni, valóban volt-e értelme a közműholdingnak: valóban tisztábbak lettek-e az utcák, rendezettebbek a zöldfelületek és valóban zökkenőmentes-e a közműszolgáltatás

– fogalmaztak közleményükben.

Korábban írtuk