Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
A Fidelitas aktivistája (elöl) „V. Naszályi Márta a túlárazás bajnoka” feliratú serleget ad át V. Naszályi Mártának
Hirdetés

Böröcz László, a kerületi Fidesz-szervezet vezetője, a Fidesz I. kerületi polgármesterjelöltje elmondta: a parkolóőrök és közterület-felügyelők elhelyezésére szolgáló épület felszerelésére szolgáló informatikai és kommunikációs eszközöket, beléptetőrendszert a piaci ár több mint kétszereséért, 8 millió forint helyett 17 millió forintért szerezte be az önkormányzat.

Ez azt jelenti, hogy 9 millió forintot kivettek a kerület lakóinak zsebéből – tette hozzá.

A kormánypárti politikus úgy vélekedett, hogy mára teljes a káosz a baloldali vezetés tevékenysége miatt az önkormányzatnál, és hónapról hónapra derülnek ki olyan ügyek, amelyek vezetői döntések miatt súlyos tízmilliókkal károsítják meg az önkormányzatot.

A képviselőtestület egy éve próbálja elérni, hogy hajtsanak végre teljes jogi és pénzügyi átvilágítást az önkormányzatnál, ám a polgármester egyszerűen nem hajtja végre a testületi döntéseket és titkolózik – mondta.

Korábban írtuk

Nem véletlen – folytatta -, hogy a dolgozók 20 százaléka, a többi között a teljes jogi osztály távozott a hivataltól, ugyanis a polgármester és a jegyző jogszabályellenes döntéseket hoz.

A polgármesterjelölt szerint ilyen a vári Puncs Bt. szuvenírbolt ügye is, amelynek a bíróság döntése szerint három éve ki kellett volna költöznie, és nem fizet bérleti díjat, amin tízmilliókat bukott az önkormányzat.

Ugyancsak elfogadott egy jelentést az önkormányzat illetékes bizottsága a Ruzszwurm cukrászda ügyében. Ebből kiderül, hogy az önkormányzat vezetése utólagos rendeletmódosítással adott a cégnek teraszengedélyt, majd amikor V. Naszályi Márta polgármester, a Párbeszéd politikusa összeveszett a Ruszwurmot üzemeltető cég vezetőjével, kezdeményezte a cég felszámolását.

Ezt az önkormányzat nem szavazta meg, ugyanis ebben az esetben a kerület örökre búcsút mondhatna az elmaradt bérleti díjaknak – sorolta Böröcz László.

A Kossuth rádió hétfői, Jó reggelt Magyarország! című műsorában a politikus úgy vélekedett, hogy az I. kerületi önkormányzat működése kapcsán csak botrányokról lehet beszélni.

Szerinte jellemzi a helyzetet, hogy amikor a polgári erők többségbe kerültek a képviselőtestületben, egyedülálló módon a DK, az LMP, az MSZP, a Momentum, a Fidesz és a KDNP gyakorlatilag összeállt a polgármesterrel szemben és rendkívüli ülést kezdeményezett. Ugyanis a polgármester alkotmányellenes módon nem engedte napirendre venni a képviselői indítványokat és csak arról lehetett szavazni, amiről ő akart.

Ez jól mutatja, hogy V. Naszályi Márta nem úgy viszonyul a saját szerepéhez, mint egy demokratikusan megválasztott vezető, ezért a baloldali képviselőkkel is megromlott a viszonya – fűzte hozzá.

Azt is problémának nevezte, hogy a polgármester a saját párttársa által vezetett fővárossal sem tud együttműködni és olyan alkukat kötött, amiknek a kerület a vesztese.

A közterület karbantartása érdekében a kerület külön fizet a fővárosnak, miközben a főváros kivonta a humán erőforrásokat a kerület takarításából, így egyre inkább szemetesek az utcák – mondta Böröcz László.