Fotó: MTI/Vajda János

Ketten is életveszélyes állapotban vannak az M3-as autópályán szombat éjszaka történt buszbalesetsérültjei közül, őket Miskolcon kezelik – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.A közmédia riportere úgy értesült, hogy egyikük valószínűleg annak a kisfiúnak az édesanyja, aki a tragédia három halálos áldozatának egyike, ezt azonban nem erősítették meg a miskolci kórház dolgozói.
    
Az M1 aktuális csatorna információi szerint a buszbalesetben hárman vesztették életüket és többtucatnyian sérültek meg, közülük tízen súlyosan.
    
A debreceni Kenézy kórházban három súlyos sérültet ápolnak, több műtét vár még rájuk. Hajnalban tizenegy sérültet vittek az intézménybe, nyolcukat napközben hazaengedték. Miskolcra tizenkilenc sérültet szállítottak, négyük állapota súlyos, ketten vannak életveszélyben – hangzott el a tudósításban.

A korábbi hírek szerint vélhetően egy ütközést próbált elkerülni a debreceni Grand Tours utazási iroda buszának vezetője, amikor a busz megcsúszott és felborult. Nagy Sándor, az utazási iroda tulajdonosa az MTI-nek azt mondta: hivatalos információkkal még nem rendelkezik, annyit tud, hogy az autóbuszt megelőzte egy személyautó, amely  a jobboldali sávba visszatértekor megpördült, forogni kezdett a jeges úton. 

Az utazási iroda emeletes autóbusza a bécsi karácsonyi vásárból tartott hazafelé, amikor szombaton éjfél előtt balesetet szenvedett az M3-as autópályán. Az autóbuszban 82-en utaztak – közölte Nagy Sándor.

MTI