Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Az Európai Bizottságnak pártatlanul, objektív módon, az Európai Unió alapszerződéseinek érvényesülése fölött őrködve kell eljárnia, ezek az uniós jogban szereplő kötelező rendelkezések – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Leszögezte: ez nem valami erkölcsi elvárás; a pártsemleges, objektív, tárgyilagos eljárás az Európai Bizottság működésére vonatkozó legfontosabb jogi kötelezettség.

Felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc nemrég egy rádióinterjúban – „rá nem jellemző módon – a valóságnak megfelelő állításokat fogalmazott meg, elmondta, milyen politikai machinációban működött közre az Európai Bizottság”.

„Azt halljuk évek óta, hogy a jogállamiság fölött őrködnek Brüsszelben, a jogállamiság pedig nem mást jelent, mint hogy be kell tartani a jogszabályokat” – jegyezte meg Deutsch Tamás.

Kijelentette: az ügy „a politikai botrányon túl egy súlyos, az EU egyik alapintézménye, az EB által elkövetett jogszerűtlenség alapos gyanúját mutatja”.

Az Európai Bizottsággal „összejátszó, titkos politikai machinációkat elkövető magyar dollárbaloldalról” az EP-képviselő kifejtette: „eljutottunk a politikai abszurditásnak arra a szintjére, hogy a legfelháborítóbb, a magyar embereket szembeköpő politikai magatartást nem eltakarni akarja a magyar dollárbaloldal, hanem büszkén nyilatkozik olyasmiről, ami támadást jelent a magyarok közössége, a demokrácia alapértékei ellen”.

„Büszkén beszélnek arról, hogy forintmilliárdokat kapnak külföldről, és a külföldi finanszírozók érdekeit képviselik. Gyurcsány büszkén beszél arról, hogy abban működik együtt az Európai Bizottsággal, hogyan lehet a saját hazája érdekei ellen áskálódni” – folytatta Deutsch Tamás.

Álláspontja szerint mindez a politikai karrier végét jelenti, „a közéletből való távozás kötelezettségét teremtette meg”.

Úgy vélte, az, hogy „a magyar dollárbaloldal ezekről a dolgokról lelkesen, önelégülten beszél, arculcsapása a jóakaratú magyar emberek közösségének”.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-delegáció kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz, közölte: „EP-képviselőként, uniós jogszabályok alapján, kérdést intézhetünk, erre három héten belül válaszolniuk kell a szigorú jogi kötelezettség szerint”.
Elmondta: kérdéseik arra vonatkoznak, hogy „kik azok a biztosok, akik a titkos politikai egyeztetésben részt vettek, és milyen politikai feltételeket javasoltak a magyar dollárbaloldal képviselői, amelyek aztán – Gyurcsány Ferencet idézve – ”jogi köntösként„ jelentek meg a Magyarországgal szembeni feltételekben”.
Feltették továbbá a kérdést, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény eltörlését javasolta-e a „magyar dollárbaloldal”, tehát, hogy csak ezzel a feltétellel jusson hozzá Magyarország a magyar embereknek jogszerűen járó európai fejlesztési pénzekhez.
„Az Európai Bizottságnak nincs más választása, mint hogy válaszoljon” – hangoztatta a képviselő. Megjegyezte: „a lelepleződés már megtörtént, ezért gondoljuk, nincs más választásuk, mint hogy a valóságnak megfelelő dolgokat mondjanak”.
Deutsch Tamás úgy látja, azzal, hogy „politikai okokból, jogi köntösbe burkolva nyomást gyakorol egy tagállamra”, az EB az Európai Unió egységét veri szét, noha éppen azért kellene dolgoznia, hogy az unió minél egységesebb, hatékonyabban működő legyen.
Hozzáfűzte, „a magyar dollárbaloldal a magyar embereknek akar ártani, annak érdekében, hogy a saját politikai pecsenyéjét sütögethesse”.

Korábban írtuk