A főpolgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy feljelentést tett a három évvel ezelőtt átadott fürdő rekonstrukciójával kapcsolatban, ezért a rendőrség jelentős vagyoni hiányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást.

Hirdetés

Karácsony Gergely egyszerűen hazudik, úgy, mint korábban a nyelvvizsgája vagy a megzsarolása ügyében. Nem is csodálkozom rajta, ugyanis az ellenzéki előválasztáson teljesen leértékelődött és viccfigurává vált. Most ezzel az üggyel saját szövetségeseinek akarja bizonyítani a rátermettségét és a keménységét – mondta a Magyar Nemzetnek Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. korábbi vezérigazgatója.

A fővárosi cég korábbi vezetője szerint Karácsony Gergelynek a közösségi oldalán tett állításai közül egyik sem felel meg a valóságnak.  

Karácsonyék feljelentést tettek a rendőrségen jelentős vagyoni hiányt okozó hűtlen kezelés vádjával, a főpolgármester szerint a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő felújításakor túlárazás és hűtlen kezelés történt a kivitelező haveri cég közreműködésével.

Korábban írtuk

Először is nem igaz, hogy egy haveri céget bíztunk meg a munkával. Nyílt közbeszerzés útján három pályázat közül a legolcsóbbat választottuk ki. A pályázaton nyertes Kalotherm Kft. a kilencvenes évek óta dolgozik a gyógyfürdő által megrendelt beruházásokon, azaz már Demszky Gábor főpolgármestersége alatt is tevékenykedett. Ezért is tudott jó ajánlatot adni, mert ismeri a budapesti fürdőket – cáfolta a főpolgármester állítását a volt cégvezető, majd hozzátette: egyszerű hazugság az is, hogy munka nélküli kifizetések történtek volna. Karácsony Gergely túlárazásokkal kapcsolatos kijelentése is ferdítés, a költségek előre nem látható események miatt növekedtek meg.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.