Fotó: MTI/Mónus Márton
Péterffy Attila
Hirdetés

A hírportál állásfoglalást kért a Magyar Államkincstártól a pécsi önkormányzat anyagi helyzetét illetően, miután Péterffy Attila, Pécs polgármestere arról adott ki közleményt, hogy a város csődhelyzetben van. Páva Zsolt ezt már tegnap este cáfolta, s most a kincstár állásfoglalása is zárójelbe teszi Péterffy állításait.

Az Államkincstár a következőt írta közleményében

„…A Páva Zsolt úr által jelzett összeg, Kincstárnál vezetett bankszámlaegyenlegeket tartalmazott a pénztári állomány nélkül. Ez felhasználható keret, melyből megtakarítás is lehetséges. A 23 Mrd Ft-os adósság, azaz a 18 Mrd Ft hitelállomány és a majdnem 5 Mrd Ft működési hiányként való rögzítése nem valós. Nem lejárt, valamint nem esedékes a hitelállomány, így az nem jelent ezévi adósságot. Ezzel szemben áll az összes számlaegyenleg, amely 27 Mrd Ft, amely a felhalmozási és működési forrásokat együttesen tartalmazza. A két összeg különbözete: plusz 4 Mrd Ft.”

Hoppál Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján elmondta: négy munkanappal azután, hogy Péterffy átvette a várost, egy kaotikus és szakmaiatlan közleményt adott ki, amire a nem sokkal ezelőtt a Magyar Államkincstár válaszolt.

A teljes cikk a Pécsi Újság weboldalán olvasható.