A közlemény szerint a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére, további hat civil szervezet közreműködésével és támogatásával indult aláírásgyűjtés célja, hogy a nyilvánosság erejével felhívják a döntéshozók figyelmét az oktatás, a magyar fiatalság jövőjének a fontosságára.

Hirdetés

Mint fogalmaznak, a gyerekek jelene és jövője szempontjából az uniós források biztosítása nem lehet politikai-stratégiai kérdés.

„Hiszünk a társadalmi összefogás építő erejében, a családokban, a köznevelésben, pedagógusainkban és a döntéshozók támogató ítéletében” – olvasható a felhívásban.

Az aláírásgyűjtésre hét, családi szemléletformálást végző civil szervezet fogott össze: a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Férfiak Klubja, az Egyszülős Központ, a Magyar Női Unió Egyesület és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.

Korábban írtuk

Az aláírásgyűjtés angol nevű weboldalon (forhungarianeducation.com) érhető el: aláírókat nemcsak Magyarországról várnak, hanem mindazoknak a támogatására számítanak, akik a magyar gyerekek és fiatalok jövőjét fontosnak tartják – áll a közleményben.