Szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében a CÖKA úgy fogalmazott, hogy a kiküldött levelek elsősorban a szimpatizánsok összeírását célozták, de azt a fővárosi adófizetők 130 millió forintja bánta.

Hirdetés

Hiába hosszabbították meg a válaszadásra engedélyezett időt, „nem dőltek a levelek”. Ennek ellenére Karácsony Gergely „fantasztikus sikertörténetként értékelte a súlytalan, a többségi bizonyosságot nem tartalmazó értesítéseket” – írták.

A CÖF-CÖKA szerint kérdésként merül fel például, hogy hány 14-16 év közötti kiskorú adta le a szavazatát, valamint hogy a szavazók hány százaléka nem rendelkezik autóval. Összegzésük szerint az eredményből az látszik, hogy az 1 millió 700 ezer budapesti lakos 91 százaléka nem találta fontosnak a válaszadást, érdemtelennek minősítve a kérdezőt.

„Ez bizony azt jelenti, hogy baj van a főpolgármester háza táján. Nem kicsi, nagy!” – vélekedtek a közleményükben.

„Gyurcsány Ferenccel társulva, harcolni a kétharmados többséggel megválasztott legitim kormány ellen rossz ómen, mert a vereség előre kódolt, mint ahogy azt a 2022-es országgyűlési választások világosan megmutatták” – fogalmaztak, hozzátéve, szerintük előremutató, hogy a választók többségi akarata és Budapest lakóinak érdeke pártpolitikai érdekek mentén nem elválasztható.

„Jövőre bárki is legyen Budapest főpolgármestere, választást csak úgy nyerhet, ha terveiben gyökerezik az optimális és szakszerű együttműködés nemzetünk kormányával” – olvasható a közleményben.

Korábban írtuk