Hirdetés

Csárdi Antal (LMP) arról beszélt, hogy fontos a probléma a lakhatási helyzet, a lakhatási válság. Egy pályakezdő fiatalnak nehéz lakáshoz jutnia, ha a szülők nem tudnak milliókat adni neki ehhez, hiszen egy pályakezdő fizetés rendkívül alacsony. A kormány válasza erre a csok, amelynek azonban a legnagyobb hibája, hogy a társadalom gazdasági értelemben vett alsó fele kiesik belőle – vélekedett. Hozzátette: ma nincs megfizethető albérlet sem a piacon.

Miért nincs bérlakásprogram? – vetette fel, a képviselő, aki szerint a lakások kiadását is szabályozni kellene. Mit hajlandók tenni a fiatalokért a csokon kívül? – kérdezte a kormánytól Csárdi Antal.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a képviselő pártja összeállt azzal a baloldallal, amely a lakhatás területén csak negatív intézkedést hozott, megszüntette a támogatásokat. Ezzel szemben a mostani kormány számos családokat segítő intézkedést vezetett be – tette hozzá.

Közölte: Magyarországon a lakosság jelentős része saját ingatlanban él, ezért a kormány nem a bérlakásfejlesztésre, hanem saját ingatlan megszerzésének segítésére fordítja az erőforrásait, ennek a törekvésnek a része a csok plusz is. A kormány intézkedéseivel jelentősen hozzájárult a családok életszínvonalának emelkedéséhez – emelte ki.

Korábban írtuk