Hirdetés

Csárdi Antal (LMP) arról beszélt, hogy a kormány elindította a sóskúti akkumulátorbontó üzem kiemelt beruházássá minősítését, az ugyanakkor elkerülte a figyelmét, hogy ezt a saját törvényei alapján sem teheti meg. Kitért az érintett településeken élők körében tapasztalható felháborodásra és emlékeztetett arra is, hogy helyi népszavazás van folyamatban.

A történtek nem egyedüliek, ugyanezt látták az országos népszavazási kérdésüknél is: a kormány mindent megtesz azért, hogy az emberek ne mondhassák el a véleményüket a kiemelt beruházásokról. Csárdi Antal arra figyelmeztetett: minden település veszélyben van, a kormány nem a magyar emberek, hanem a profitérdekeket képviseli.

Korábban írtuk

Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára úgy reagált: Magyarország tőkeszegény ország, ahhoz, hogy elérjék az EU fejlettségi szintjének átlagát, külföldi tőke bevonására van szükség. Komoly eredményeket tudtak elérni, nem csak Nyugatról, hanem Keletről is jelentős számban érkeznek beruházók, hozzájárulva ahhoz, hogy az elmúlt 14 évben több mint egymillióval többen dolgozhassanak – közölte.

Az államtitkár értékelése szerint meggondolatlanság, amit az LMP csinál és ellenkezik a nemzeti érdekekkel. Azzal egyetértett, hogy szükséges a helyiek megkérdezése, ugyanakkora arra is rámutatott: ezekért a beruházásokért közelharc folyik.

.