Fotó: MTI/Lakatos Péter
Hirdetés

Borbély Lénárd elmondta: a serleges láncos díszkút a csepeli Weiss Manfréd Művekben készült az 1930-as években, helytörténészek segítségével találtak rá, hozták rendbe és állították fel a csepeli Szent Imre téren.

A jövőbe mutatva hirdesse a múlt dicsőségét! – hangoztatta a polgármester az átadóünnepségen.

A csepeli képviselő-testület döntése alapján Debre Istvánné cigány pedagógus, óvodavezető, Bese Benő iskolaigazgató és Buzek László röplabdázó kapta idén a csepeli díszpolgári címet.

Debre Istvánné évtizedeken át dolgozott szegény, főként roma gyerekek felzárkóztatásáért, óvodai, iskolai pedagógusként, oktatási szakemberként. Bese Benő a Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója csaknem két évtizede, korábbi többszörös magyar bajnok magasugró. Buzek László 1965-1982 között 266-szor volt válogatott röplabdázó, tízszeres magyar bajnok, több világ- és Európa-bajnokságon vett részt.

Korábban írtuk

Az elismeréseket Borbély Lénárd adta át a Csepel napja alkalmából tartott ünnepségen, Csepel főterén, a Szent Imre téren. Július 18-a Csepel születésnapja, 1712-ben ezen a napon kezdődött meg a terület török hódoltság utáni újra betelepítése.