Donald Trump volt amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök őszinte barátok és együtt nagy dolgokat tudnának elérni Európában és Amerikában, és ez a kapcsolat virágozni fog a republikánus párti Donald Trump megválasztása esetén – mondta az interjú során a diplomata.

Hirdetés

Orbán Viktor egy olyan ember, aki hisz abban, ami mellett kiáll, és meg is valósítja – tette hozzá.

David Cornstein felidézte, hogy diplomáciai missziója előtt nem volt túl jó a kapcsolat a két ország között, ám büszke arra a munkára, amit a magyar kormánnyal együtt végzett a kapcsolat kijavítása érdekében.

„Szívfacsaró” látni azt, hogy mindent, amit nagyköveti munkája alatt építettek, lerombolt a demokrata Biden-kormányzat és budapesti képviselői.

Nem segít, ha egy olyan kormány van hatalmon Amerikában, amely párbeszéd helyett csak kritizál – fogalmazott David Cornstein, hozzátéve, a maga részéről soha nem a sajtóhoz fordult, ha olyat látott, ami nem helyes, hanem megkereste az illetékes minisztert, vagy Orbán Viktort. A miniszterelnökkel legtöbbször egyetértettek – mondta.

Hangsúlyozta: Donalt Trumpnak egyaránt megvan az érdekérvényesítési képessége Oroszországban és Ukrajnában, ezért egyedül ő tudja tárgyalóasztalhoz ültetni Putyin orosz és Zelenszkij ukrán elnököt. Megválasztása után az első dolga lesz, hogy megpróbálja befejezni ezt a háborút – fűzte hozzá.

Korábban írtuk

Úgy vélekedett, a mostani a legveszélyesebb időszak az Egyesült Államok számára, ugyanis ha Putyin „keresztülgázol” Ukrajnán, nem fog ott megállni, tovább fog menni. Kína Tajvant fenyegeti, Észak-Korea Dél-Koreát, a Közel-Kelet pedig egy lőporos hordó. Ilyen körülmények között akár egy baleset, vagy egy véletlen is könnyen kiválthat egy nukleáris háborút – mondta.

A volt nagykövet szerint ég és föld a különbség a Magyarország és az Egyesült Államok Joe Biden elnöksége alatt folytatott migrációs politikája között.

Magyarországon ugyanis nincs bevándorlási probléma, Amerikában viszont az emberek, legtöbbször rossz emberek szabadon járnak át a határon, ami terrorveszélyt is jelent. A bevándorlókat pedig befogadják, aminek az egyetlen célja a demokrata párti szavazók számának növelése.

A magyar megoldás példa lehet az Egyesült Államok számára, mert Magyarországnak olyan vezetője van, aki tudja mit csinál – mondta.

A továbbiakban David Cornstein dicsérte a magyar oktatást, mert az Egyesült Államokban az oktatási intézményekben ahelyett hogy jó oktatást biztosítanának a diákoknak, a transzgender politikát, woke-szellemiséget tanítják. Magyarországon viszont nem tolerálják ezt, így jobb oktatást kapnak a gyerekek – fogalmazott.

Végül fontosnak nevezte a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) budapesti rendezvényét. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a fórumot az Egyesült Államokban indították útjára.

Ezek a tanácskozások annál is inkább fontosak, mert például Amerikában a liberális nézetek az uralkodók és a sajtó száz százaléka liberális. Ezeken a konferenciákon legalább fórumot kapnak a konzervatív nézetek is – mondta az M1 aktuális csatornának adott interjújában David Cornstein.