Az LMP budapesti kongresszusa december 8-án dönt Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt támogatásáról – a párt budapesti elnökségének döntését az országos elnökség titkára ismertette az MTI-vel hétfőn.

Kanász-Nagy Máté elmondta: az eddig beérkezett javaslatok értelmében két alternatíváról dönthet a 40 delegáltból álló kongresszus a főpolgármester-jelölttel kapcsolatban.

Az egyik szerint az LMP elvi támogatásáról biztosítaná Puzsér Róbertet és felhatalmazná a budapesti elnökséget arra, kezdjen tárgyalást az együttműködésről. Végleges döntést azonban csak az európai parlamenti választás után, várhatóan jövő júniusban hoznának.

A másik előterjesztés értelmében más most döntést hoznának arról, hogy az LMP nem állít saját főpolgármester-jelöltet, hanem a független Puzsér Róbertet és programját, a Sétáló Budapest koncepciót támogatja.

Kanász-Nagy Máté közölte: a budapesti kongresszus meghatározná a 2019-es fővárosi önkormányzati választások stratégiai céljait is, amelyek között szerepelhet a többi közt a Fidesz és Tarlós István leváltása, és azon jelöltek támogatása, akik magukénak vallják az LMP ökopolitikai programját, valamint döntenének a fővárosi jelöltállítás szabályairól is.