Fotó: MTI/Kovács Attila, szerk.
Hirdetés

Azt firtatta: hajlandó-e végre a magyar kormány az emberek érdekeit szem előtt tartani és ennek alapján dönteni a válságkezelésről. Úgy vélte: a kormány feltétel nélküli kiszolgálója a nagyvállalatoknak, a saját oligarcháit hozza helyzetbe és alacsonyan tartja béreket. Így csődbe viheti az országot egy válság – értékelt. Gazdasági fordulatot sürgetett, szerinte a mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára támogatási rendszert kell kialakítani.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a magyar gazdaság egészséges és kiegyensúlyozott pályára állt 2013-ban. Felhívta a figyelmet arra: a reálkeresetek év első 8 hónapjában több mint 7 százalékkal növekedtek.

Kijelentette: az LMP-s képviselő állításával szemben Magyarország teljesítménye kimagasló az EU-ban, ami a kormányzati intézkedéseknek, az adó- és a bérmegállapodásnak, a versenyképességi programnak, az otthonteremtési támogatásnak, a beruházásoknak, a foglalkoztatás és a lakossági fogyasztás növekedésének, az exportkapacitások bővülésének, illetve az uniós források hatékony felhasználásának köszönhető.

Hozzátette: a munkaerő-tartalékok kihasználására, termelőkapacitást bővítő beruházásokra és hatékonyságot javító technológiai fejlesztésekre van szükség a növekedés fenntartásához.