Demszky Gábor volt főpolgármester a Political Capital A Hajléktalankérdés a politikában című konferenciáján a budapesti Mozsár kávézóban 2014. szeptember 23-án. MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Utóbb már körvonalazódik, hogy mindezt nem önzetlenül tette, és a gondosan befektetett dollárokból olyan klientúrát épített, amely hűen szolgálja a „liberális internacionálét”.

Részben ez a magyarázata annak, hogy a kormány bármit tesz, nem képes áttörni a nyugati üvegplafont, hiszen 

a NED számára a több mint harminc éve felépített Demszky Gábor és Magyar Bálint, az új generáció tagjai közül pedig Krekó Péter és Scheiring Gábor testesíti meg a hiteles és mértékadó elemzőt, és jelentős támogatást nyújtanak nézeteik propagálásához

– olvasható a Tűzfalcsoport írásában.

2010-ben a volt SZDSZ-es főpolgármester, Demszky Gábor látszólag visszavonult, időnként adott egy-egy interjút, de a legtöbbet talán 70. születésnapja után, és azért foglalkozott vele a sajtó, mert tíz napra kórházba került. 

A Wikipédia-oldala alapján ez nem meglepő, hiszen az ott említettek szerint 2011-ben, 58 évesen kedvezménnyel nyugdíjba vonult, aztán utazgatott kicsit, majd megállapodott Budapesten. A NED honlapján viszont a szervezet partnerei és ösztöndíjasai között egészen mást írnak róla: „Miután visszavonult a politikától, visszatért a szociológiához, és a Woodrow Wilson Centerben, a Holland Institute for Advanced Study-ban és a Wissenschaftkolleg zu Berlinben töltötte idejét. Dr. Demszky ösztöndíjasként a kisebbségek integrációjával kapcsolatos amerikai és európai tapasztalatokat hasonlítja össze azzal a céllal, hogy ajánlásokat készítsen az európai roma közösségek társadalmi befogadásának és politikai részvételének erősítésére vonatkozóan.”

A további részletekről IDE KATTINTVA a Tűzfalcsoport honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk