A Demokratikus Koalíció Az európai magyarok felháborítónak tartják, hogy újabb milliárdokat osztogat a kormány a határon túli médiának címmel adott ki közleményt csütörtökön.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Fotó: MTI, szerk.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az európai magyaroktól ellopott közpénzeken vásárol magának a kormány határon túli hírfelületeket és szavazókat.

Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt frakciószóvivője azt írta, „a Magyar Közlöny szerint újabb 1,9 milliárd forintot kap a kormánytól az Erdélyi Médiatér Egyesület. A szervezet nem hivatalos nagykövete az a Demeter Szilárd, aki jelenleg a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője, korábban pedig Tőkés László fideszes EP-képviselő nagyváradi irodavezetője, illetve Habony Árpád egyik ügyintézője volt.”

A határon túli magyarságot megvető DK az utóbbi időben rendre hangsúlyozza, mennyire „hazafi” párt. Most is erre utaltak:

A valódi hazafiak, akik tényleg Magyarország érdekeit képviselik, tiltakoznak az értelmetlen pénzszórás ellen. Az európai magyarok elutasítják a Fidesz kétségbeesett szavazatvásárlási kísérleteit!

A DK a múlt héten is sivalkodott a határon túli magyarok támogatása miatt. Akkor a vajdasági magyarok segítése miatt tiltakoztak.