A portál cikkében emlékeztet, a Szegi nevű 300 fős kistelepülés azért került a figyelem középpontjába, mert a NAV egy házkutatás során itt találta meg a DatAdat könyvelését.

Hirdetés

A Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz és egykori titokminiszteréhez, Ficsor Ádámhoz köthető cégcsoport azért került a hatóságok látóterébe, mert 2020-ban félmilliárd forintnyi bevételnövekedésre tett szert.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a DatAdattal szemben. Mint kiderült, ugyanebben az ingatlanban működik a Legal and Finance Kft is, ez pedig Dobrev Klára honlapján is fellelhető, ráadásul mint kifizetőhely van megadva.

Gyurcsány Ferenc felesége azonban az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésekre nem válaszolt, helyette Molnár Csabának adta át a szót.

Az „árnyék-kancelláriaminiszter” azt mondta, hogy amikor a Gyurcsány-párt szerződést kötött az érintett céggel, akkor még nem is létezett a DatAdat, szerinte a kettő között nincsen összefüggés.

Azt viszont nem tudta megmondani, hogy pártja dolgozott-e a DatAdattal, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ilyen típusú szolgáltatást végző cég munkáját biztosan igénybe vették már – írja az Origo.

Korábban írtuk