Hirdetés

Hosszú hallgatás után Karácsony Gergely elárulta, hogy ő tudta, mit csinál a városdiplomáciai főtanácsadója által létrehozott Action for Democracy. Mint az a nyilvánossá tett titkosszolgálati jelentésekből is kiderült, 3 milliárd forint érkezett a szervezeten keresztül a magyar ellenzék kampányába. Az LMP csalódott Karácsony Gergelyben, a szocialisták állítják, ők nem kaptak pénzből – számol be a portál.

Hiller István szerint hozzájuk nem érkezett pénz

A szocialista Hiller István csupán annyit fűzött hozzá az ügyhöz, mint amit hetek óta hajtogatnak a baloldali politikusok, tehát, hogy hozzájuk nem érkezett Amerikából pénz. Szintén ezt hangoztatta a jobbikos Lukács László is, aki azt mondta, hogy ha ezekről Márki-Zay Péteren kívül Karácsony Gergely is tudott, akkor neki is tisztáznia kell mi történt.

Sem Karácsony Gergely párttársa, Szabó Tímea, sem a momentumos Tóth Endre nem akart reagálni érdemben arra, hogy a főpolgármester tudott a külföldi pénzekről.

„Karácsony Gergellyel kapcsolatban nagyon sok csalódást érzek”

– ezt már Kanász-Nagy Máté mondta a Mediaworksnek.

Csalódtak Karácsony Gergelyben

Az LMP frakcióvezető-helyettesének az első csalódást az okozta, hogy Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára. A párt társelnöke, Ungár Péter pedig azon az állásponton van, hogy közös kampányban közös elszámolás van. Szerinte 3 milliárd forint szemmel látható összeg, ha pedig a párttörvénnyel összeegyeztethetetlen módon érkezett, akkor az súlyos probléma.

Az Origo cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk