Hirdetés

Dömötör Csaba súlyosbító körülménynek nevezte, hogy a korábbi betelepítési kvóta tervéhez képest az új verzió szerint, ha egy tagország nem hajlandó befogadni a migránsokat, akkor bevándorlókként mintegy nyolcmillió forintnak megfelelő összeget kellene fizetnie. Ezt hozzájárulásnak nevezik, de valójában egy sok milliós nagyságrendű büntetés – tette hozzá.

Előírnák, hogy az egyes tagországoknak mekkora kapacitással kell rendelkezniük a menekültügyi eljárásokhoz és Magyarországon lenne az összes ilyen eljárás huszonnyolc százaléka, a legtöbb ilyen eljárást nem Görögországba, nem Olaszországba, hanem hozzánk telepítenék – fogalmazott a politikus.

„Ami a héten történt, az a brüsszeli politika legrosszabb arca, hiszen a fejünk fölött hoznak döntéseket a jövőnk kárára, kifacsarva a kezünkből azt a jogot, hogy eldöntsük, kivel élünk együtt” – mondta, hozzátéve, hogy a magyar kormány ezt természetesen nem támogatja.

„Lesznek még tárgyalások, készen állunk a vitákra, nem hagyhatjuk, hogy ezt a tervet ránk erőszakolják” – jelentette ki Dömötör Csaba.

Korábban írtuk