Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere
Hirdetés

Hét év elmúltával azért újultak ki az alap körüli viták, mivel a norvég fél ragaszkodik a milliárdjait eddig is elosztó Ökotárs Alapítványhoz. Temesvári Szilvia, Terézváros alpolgármestere a 2000-es években a szervezet programvezetője volt. Temesvári Szilvia Karácsony Gergely bizalmasa, aki Budapest jelenlegi főpolgármesteréhez hasonlóan több pártot is megjárt már politikai munkássága során – írja a drót. info kutatásaira hivatkozó cikkében a Magyar Nemzet.

Temesvári 2010-ben még az LMP jelöltjeként indult az önkormányzati választáson, később pedig felbukkant a Párbeszéd pártalapítványánál kurátorként, majd a 2014 és 2019 között zuglói polgármesterként működő Karácsony Gergely bizalmi embere lett – derül ki a cikkből.

Az említett időszakban Temesvári Szilvia feltűnt a Budapest Greenways nevet viselő, a Norvég Alapból részesedő szervezetnél is, épp akkoriban, amikor Karácsony Gergely 2014 végéhez közeledve zuglói városvezetőként, polgármesteri titkárságvezetővé nevezte ki őt. Éppen ekkor adta el Karácsony Gergely a családi betéti társaságát Temesvári Szilviának, de a kültag Kiss Virág, Karácsony Gergely felesége maradt – teszik hozzá.

Vagyis Temesvári Szilvia egy olyan egyesületnek volt az igazgatója, amely milliós tételben kapott norvég támogatást már az alap függetlensége kapcsán kirobbant 2014 nyári-őszi viták után

– közölte a Magyar Nemzet.

A teljes cikk IDE KATTINTVA érhető el.

Korábban írtuk