Üzengetésbe kezdett a DK és az LMP, amelynek során egymást szidalmazzák.

Gyurcsány Ferenc szombati évértékelőjén kemény szavakkal illette az LMP-t, amikor leszögezte, a DK soha nem kötött semmilyen tisztességtelen alkut „Orbán alávaló rendszerével”.

Nem mi voltunk azok, akik eljátszották éveken keresztül, hogy lehet középen állni a demokrácia és a diktatúra világa között, kisegíteni, hogy ha kell a Fideszt, és most a választások közeledtével, sok-sok év után, vagy valóban, vagy látszólag ismerik fel a rendszer természetét. Az, akik ezt a szerintem elfogadhatatlan alkut megkötötték, azt a pártot LMP-nek hívják.

Ezt persze Szél Bernadett sem hagyhatta szó nélkül, válaszul kedden lehazugozta Gyurcsányt:

Gyurcsány Ferenc épp úgy hazudik, ahogyan a Fidesz, egymásnak a két oldala, évtizedeken keresztül tartották fogva ezt az országot.

A szenvedélyes szappanopera szerdán is folytatódott, amikor is a DK közleményt adott ki a témában. A Gréczy Zsolt által jegyzett írásban sok mindent Szél Bernadett fejére olvasnak, amivel az ő állítólagos alkukötését próbálják bizonygatni a Fidesszel:

ő volt az a pártvezető, aki 2016 nyarán együtt sorosozott Tusnádfürdőn Kósa Lajossal és Harrach Péterrel. Az LMP volt az a párt, amely 2016 novemberében kétharmadot adott a Fidesznek és megszavazta, hogy 2028-ig a Fidesz emberei alkossák az Alkotmánybíróságot. Tekintve, hogy az LMP most éppen Mellár Tamással szemben készül saját jelöltet indítani, arról sem tudunk megfeledkezni, hogy 2014-ben az LMP különindulása az ellenzéknek 11 körzetbe került; 11 olyan körzetet nyert meg a Fidesz, ahol a demokratikus ellenzéki szavazók voltak többségben.

– sorolja Gréczy. Erre válaszul az LMP Gyurcsány Ferencnek azt javasolta, foglalkozzon az emberek valós problémáival, vagy ha ez nem megy neki, akkor maradjon csendben.

A Lehet Más a Politika szeretné emlékeztetni Gyurcsány Ferencet, hogy Orbán Viktor többek között az ő áldásos tevékenységének köszönhetően nyert kétszer kétharmaddal. Mi azt javasolnánk a Demokratikus Koalíciónak, hogy a választásokig hátralévő két hónapot ne az LMP alaptalan szapulásával töltse, hanem próbálja meg bemutatni, hogy mi a megoldása a magyar emberek valós problémáira: mi ezt fogjuk tenni, mert meggyőződésünk, hogy ez a kormányváltás egyetlen esélye. Ha pedig megoldásokkal nem rendelkezik, akkor inkább maradjon csendben, úgyis attól rettegnek a legjobban a Fideszben.

demokrata.hu