Hirdetés

Tordai Bence, Karácsony Gergely pártjának társelnöke tavaly április 15-én a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írta: „A béke, a biztonság és az igazság érdekében itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország is megkezdje a direkt fegyverszállításokat„.

A Momentum politikusai folyamatosan háborúpárti nyilatkozatokat tettek, Hajnal Miklós például még 2022 őszén azt mondta:„…jelenleg épp a magyar kormány az, aki próbálja azt különböző módon akadályozni, hogy a Nyugat segítse Ukrajnát. És ha felhánytorgatjuk a Nyugat segítségének a hiányát ’56-ban, akkor szerintem az egyetlen álláspont, ami képviselhető lenne Orbán Viktor által is, az egyébként az, hogy álljunk ki Ukrajna mellett a lehető legharcosabb, lehető legtámogatóbb módon, minden lehetséges eszközzel, hiszen ugyanezt vártuk volna a Nyugattól is ’56-ban.”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke a Spirit FM egyik műsorában március második felében kijelentette, hogy „2021. december 17-e után, aki a Kremlinnek a narratíváját visszhangozza, az hazaáruló. Merthogy a hazánk, az a háború, amit most Ukrajna Oroszországgal vív, azt Ukrajna Magyarországért is vívja, lévén, hogy Magyarország számára is hadüzenet érkezett, nemcsak Ukrajna számára.„

Harangozó Tamás MSZP-s parlamenti képviselő nemrég az ATV-ben beszélt arról, hogy kell béketárgyalás, de annak mindig megvannak a feltételei. „És általában az a feltétele, hogy valamelyik fél olyan pozícióban van, hogy tárgyalnia kell, mert egyébként katonailag vagy valamilyen más okból, például politikailag, úgy meggyengült, hogy nem tudja tartani tovább azt a pozíciót, amit ő elért. Ugye az orosz el akarja foglalni Ukrajnát, az ukrán el akarja zavarni az oroszt Ukrajna területéről. Jelen pillanatban az a baj, hogy vágyhatunk erre, de én nem látom azt a pontot, hogy akár katonailag, akár politikailag bármelyik fél meggyengült volna annyira, hogy úgy üljön le érdemben tárgyalni.”

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.

Korábban írtuk