Pontosan tudjuk, hogy a legfontosabb városvezetői tevékenység a Facebook-posztok írása, és ahhoz rengeteget kell gépelni. Tudjuk, hogy ez önnek fontosabb, mint a képviselőtársai – szólt be Torzsa Sándor MSZP-s képviselő a testületi ülésen a ferencvárosi ügyek helyett a Kutyapárttal foglalkozó Baranyi Krisztinának, akinek szerinte alpolgármestere és támasza „napi szinten be van állva, mint a gerely”.

Hirdetés

Metropol beszámolója szerint az ülésen elfajult helyzetet a polgármester önimázsépítése és rendszeres diktátori fellépése generálta, amely hosszú évek óta elmérgesítette a testület és a kerület működését. Baranyi Krisztina polgármester és fiatal kutyapártos alpolgármestere – szemben a testület többi tagjával – egy csapatot alkotott a legutóbbi testületi-ülésen. Döme Zsuzsanna nevét akkor hallhatta a szélesebb plénum, amikor drogliberalizációt hirdetett a marihuána hazai legalizálása érdekében. Szerinte a drogmentes társadalom meghirdetése elhibázott stratégia. A Kutyapárt és Baranyi kapcsolatáról pedig legutóbb azt hallottuk, annyira jó, hogy a párt Baranyit kérte fel a budapesti önkormányzati listájának első helyére.

Ennek fényében is érdekes vita bontakozott ki a testületi ülésen, amikor a drogprevenciós kerekasztal került szóba. Mint ismert, ezt a társadalmi egyeztetési célú fórumot még az előző fideszes városvezetés hívta életre, de 2019 óta nem működött. A ferencvárosi képviselők például három év után, csak másfél évvel ezelőtt tudták meg egyáltalán azt, hogy Döme Zsuzsanna alpolgármesterhez került a terület. Mindennek ellenére a mostani ülésen számon kérték rajtuk, hogy miért nem vettek részt a legutóbbi kábítószerellenes egyeztetőfórumon. Mint kiderült, azért, mert nem tudtak róla, meghívót sem kaptak rá, ahogyan öt éven keresztül sohasem.

Mi már évekkel ezelőtt elmondtuk, hogy nem tartjuk hitelesnek önt a drogprevenciós kerekasztal vezetéséhez. Én úgy érzem, ez a feladat önnél nincs jó helyen. Szerintem itt nem működik a kecskére a káposztát elv

– mondta Mezey István fideszes képviselő Baranyi alpolgármesterének, a kutyapártos Döme Zsuzsannának, hozzátéve: őt ne is hívja a kerekasztal miatt.

Korábban írtuk

Köszönöm szépen, hogy még egyszer elmondhatom, hogy okos drogpolitika mellett állok ki – válaszolta a kutyapártos alpolgármester.

Okos drogpolitika nincs, az az okos, ha az ember nem használ drogokat

– jegyezte meg Árva Péter párbeszédes képviselő.

– Azért kíváncsi lennék alpolgármester asszonyra, hogy mit ért okos drogpolitika alatt. Úgy gondolom, hogy a rendőrségnek itt házon belül kellene körülszaglásznia emiatt. Ugye nyíltan kijelentette a tévében az élettársával, hogy napi szinten fogyaszt drogokat, füvezik, illetve be van állva, mint a gerely – mondta Szilágyi Zsolt Zoltán jobbikos képviselő.

Amikor volt az a projekt, az Ecseri úti tér botrányos felújításának ügye, Baranyi Krisztina kiment, forgatott egy videót, és szaladt vissza a hivatalba. Ezt a mentalitást őszintén nem tudom megérteni egy városvezető részéről. Polgármester asszony többet járt az ATV stúdiójában, mint a József Attila lakótelepen ebben a ciklusban. Az észrevételeimet, kérem, adják át polgármester asszonynak, mert már rendszerszintű, hogy ha én szólok hozzá a napirendhez, akkor ő elvonul dohányozni – mondta Takács Krisztián szocialista képviselő.

Baranyi az ülésen úgy fogalmazott: Tudjuk, hogy az MSZP támogatottsága kimutathatatlan! Takács Krisztián emlékeztette Baranyit, hogy a jelenlegi polgármester azért is lett a kerület első embere, mert az MSZP és annak szavazói támogatták 2019-ben.

Baranyi eközben leostobázta Takácsot, akinek elmondása szerint gyakran történt már hasonló, Baranyi akkor lehülyézte, lenácizta, illetve lekomcsizta a szövetségeseit.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.