Az Együtt azt várja a kormánytól, hogy a pozsonyi EU-csúcson olyan tervekkel álljon elő, amelyek valóban megoldást jelentenek Európa és Magyarország problémáira, amelyek bent tartják Magyarországot az Európai Unióban.

Fotó: MTI, archív

Az ellenzéki párt politikusa, Szelényi Zsuzsanna hétfői budapesti sajtótájékoztatóján    Orbán Viktor parlamenti felszólalására reagálva azt mondta, a miniszterelnöknek nincsen pozitív forgatókönyve Európa jövőjéről.

Magyarország nem tartja be a demokratikus játékszabályokat. Orbán Viktor nyilvánosan hülyézi azokat, akikkel egy asztal körül ül Brüsszelben és akikkel meg kellene állapodnia Európa jövőjéről – értékelt a független képviselő, hozzátéve: a miniszterelnök eközben „kitárulkozik” olyan keleti vezetőknek, akik nem európai játékszabályok szerint játszanak, csak az erő nyelvén értenek.

Szelényi Zsuzsanna azt is mondta, a magyar kormányfőt „sok esetben az orosz logika irányítja”, túl sokszor tűnik úgy, hogy Magyarország „más kezek akarata szerint működik”.

Miközben Orbán Viktor csak a renacionalizációról képes beszélni, Magyarországnak arra lenne szüksége, hogy minél több európai projektben vehessen részt – jelentette ki Szelényi Zsuzsanna, az ország szempontjából fontosnak nevezve a közös európai külpolitikát és határvédelmet, a versenyképes európai gazdaságot, a közös európai pénzt, valamint a migrációs problémák megoldásában való részvételt.

MTI

Fotó: MTI, archív