Gulyás Dénes a legesélyesebb a győzelemre

Pest megye 10-es választókerülete 16 Buda környéki települést foglal magában. A körzetnek eddig is jobboldali képviselője volt, ám Frajna Imre helyett ezúttal a világhírű operaénekes, Gulyás Dénes indul a Szövetség színeiben. Az Európa, Amerika és Ázsia számos operaházában fellépett Gulyás Dénes kapott már Liszt-díjat, érdemes és kiváló művész elismerést, de átvehette például a Köztársaság Elnökének Érdemrendjét és a Magyar Művészetért Díjat is. Most azonban új területen kell bizonyítania, a választók bizalmát kell elnyernie. Minden esélye meg is van arra, hogy ő képviselje a helyieket az Országgyűlésben.

– Április kilencedikén 44,98 százalékos eredményt értem el, ami biztató a második fordulóra nézve, különösen, ha azt is figyelembe veszem, hogy az MDF-es induló hat százalékot, a Harmadik Út jelöltje pedig megközelítőleg 2,5 százalékot szerzett – mondta lapunknak Gulyás Dénes. – Nagyon nagy munkát végeztünk, és ez az általam megszerzett 20 371 szavazat közel négyezer vokssal több, mint amit négy esztendővel ezelőtt kapott Frajna Imre akkori jelölt. Természetesen dolgozunk tovább, nem dőlhetünk hátra, ám úgy gondolom, ez a választókerület hozható a Szövetség számára.

Gulyás Dénes úgy véli, bejutása nem elsősorban azon dől el, hogy az MDF végül kiáll-e a Fidesz mellett vagy sem. Úgy gondolja ugyanis, hogy akik változást szeretnének az országban, azok attól függetlenül a Fidesz jelöltjeire szavaznak a második körben, hogy a demokrata fórum és elnök aszszonya milyen álláspontot képviselnek majd a voksolás előtti napokban. Ahogy fogalmaz, a fülkék magányában dől el, hogy ki hová húzza az ikszet, sem a média, sem a pártelnökök nem dönthetnek a választópolgárok helyett.

– A választókerületemben nagyon sok a gyerek, ez a tény pedig a következő évek, évtizedek tekintetében mindenképpen biztató. Ami viszont megoldást kíván, az a közlekedési helyzet. Nagyon sokan dolgoznak a fővárosban az itt lakók közül, és reggelente szinte képtelenség bejutni Budapestre. Arról nem is beszélve, hogy például a 10-es út sok helyen életveszélyes, annyi a kátyú, az úthiba. Az Orbán-kormány idején már megvolt a szándék a 10-es elkerülő szakaszának megépítésére, ám az elmúlt négy évben nem történt semmi ez ügyben. Kicsit olyan, mintha a kormányzat büntette volna ezt a körzetet, mivel itt jobboldali képviselő volt. Holott az utat nemcsak a jobboldali szavazók használják, hanem a baloldaliak is – tette hozzá Gulyás Dénes. – Bevallom, nagyon zavar, milyen a kampány hangneme, nem beszélve arról, hogy a másik oldal mennyi képtelenséget állít olykor. Bízom benne, hogy megváltozik ez a stílus, megváltozik a politikai közbeszéd. Az én életem a vox humanáról, az emberi hangról szólt eddig is, elképzelhetetlennek tartom, hogy a fehérről azt próbáljam elmagyarázni bárkinek is, az fekete vagy lila. Változásra van szükség tehát – sok más mellett ilyen tekintetben is.

B. P.