Fotó: MTI/Illyés Tibor
Csipes Tamara kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, Leimeter Dóra vízilabdázó és Lévai Tamás birkózó (b-j) a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködési megállapodásának aláírásán Budapesten 2022. november 10-én
Hirdetés

A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója elmondta: a két szervezet között eddig is kiváló volt a kapcsolat, de az, hogy most ezt „papíron is szentesítik”, óriási eredmény mindenki, de elsősorban a közönség számára.

„Szeretnénk a sportvilágot minél közelebb hozni a nézőkhöz, hallgatókhoz, olvasókhoz, hiszen az M4 Sport alapvető célja a megalakulása óta az, hogy mindent bemutasson, ami a magyar sporttal kapcsolatos” – jelentette ki Papp Dániel. A vezérigazgató kiemelte, nemcsak az olimpia évében történő eseményeket és magát a nyári játékokat, hanem az azt megelőző éveket, a felkészülés és a kvótaszerzés szakaszát is meg akarja mutatni a közönségnek a közmédia, ebben pedig nagy segítséget nyújt a MOB, valamint maguk a sportolók is.

„Arra törekszünk, hogy minden olyan sportágat bemutassunk, ami magyar szempontból fontos és büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos otthonának hívhatjuk magunkat. Fontos tudni, hogy mindezt változatlanul kiterjesztjük a határokon túlra, tehát Erdélyben és a Felvidéken is magyar nyelven nézhetik az összes közvetítést és a műsorokat a kábeltelevíziós előfizetéssel rendelkezők” – mondta Papp Dániel. Hozzátette: a most megkötött megállapodás a közmédia minden területére, tehát a televízióra, a rádióra és a hírügynökségi, valamint az online területre is vonatkozik.

Gyulay Zsolt, a MOB elnöke elmondta, a párizsi olimpiáig vezető út „hosszú lesz, a kvalifikációs versenyek pedig egyre nehezebbek, minden egyes sportágban nagyon nehéz megszerezni az indulási jogokat”.

„Az elmúlt héten zárult le a szakmai konzultáció a MOB-ban, melynek eredményeként 115-210 magyar ötkarikás kvótát lőttünk be Párizsra, de ez természetesen nagyban függ a csapatsportágaktól is. Ezen az úton a közmédia nagyon fontos partnerünk lesz” – jelentette ki a MOB-elnök.

„Fantasztikus lesz a párizsi esemény, elsősorban azért, mert a szervezők a terveik szerint az olimpiai eszmét és a sportot sokkal közelebb szeretnék hozni az emberekhez. Már a megnyitó ünnepség is formabontó lesz, de a versenyeket is kiváló környezetben, ikonikus helyszíneken bonyolítják majd le, ráadásul ezeknek a 80 százalékát 30 percen belül érhetik majd el a sportolók” – foglalta össze a francia fővárosban végzett helyszínbejárások eddigi legfontosabb tapasztalatait Gyulay Zsolt.

Az olimpikonok képviseletében Csipes Tamara kajakozó azt emelte ki, hogy szerinte leginkább azért van szükség a közmédiával való együttműködésre, mert „a szurkolók nem igazán tudnak máshogyan kapcsolódni hozzánk”.

A sajtótájékoztató végén Papp Dániel és Gyulay Zsolt írta alá az együttműködési megállapodást, valamint bejelentették, hogy az M4 Sport csatornán Párizsi beszálló címmel portrésorozat indul, melyben az olimpiai kvótákért küzdő sportolókat mutatják be.

Korábban írtuk