A rendőrség 66 embert állított elő a reggeli Erzsébet hídi blokád után. A rendzavarók ellen szabálysértés és gyülekezési törvény megsértése miatt indult eljárás. Ma éjfélig fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a határőrséggel.

Próbálta a rendőrség megakadályozni a reggeli hídfoglalást, de mivel jogsértés nem történt, ezért a rendőrök csak igazoltatni tudtak. A híd közepén pedig kialakult egy spontán tüntetés, több jármű vezetője pedig meghibásodásra hivatkozva akadályozta a forgalmat – mondta az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József hozzátette: a tömeget többször felszólították, hagyják abba a jogsértő cselekményt, így csak a csoport egy része maradt a hídon. Közülük 66 embert állítottak elő. Közöttük van Gonda László és Bene Gábor, a Magyar Nemzeti Bizottság vezetői, Jobbik volt szóvivője, Novák Előd és a Tomcat néven ismertté vált Polgár Tamás, valamint Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője. Ellenük a gyülekezési törvény megsértése és rendzavarás miatt indult eljárás.

Bencze József hozzátette: törvényesen, szakszerűen, kellő határozottsággal lépnek fel a jövőben a jogsértésekkel szemben. Nem engedik, hogy megzavarják a város nyugalmát – mondta . A főkapitány megjegyezte : néhány száz ember vesz részt ezekben a zavargásokban. A tábornok hozzátette: éjfélig fokozott ellenőrzést tartanak a határőrséggel együtt, bár arra vonatkozóan információk nincsenek, hogy valakik hasonló jogsértő cselekményre készülnének.

Újságírói kérdésre a főkapitány elmondta: nagyobb rendőri készültséget rendelt el a Keleti pályaudvar környékén, mert olyan információik vannak, amelyek szerint újabb csoport csatlakozik a megmozdulásokhoz. Azt, hogy kik ők, hányan vannak, és honnan jöttek, egyelőre nem árulták el a rendőrök. A főkapitány azt mondta, még vizsgálják ezeket az információkat.

(inforadio.hu)